Hur väljer jag bra skor till mina barn?

Hur väljer jag bra skor till mina barn?

Hur väljer jag bra skor till mina barn? Jag är ju, utöver kvinnohälsa-nischad sjukgymnast, även mamma. Och i dessa mina två roller gör jag ibland research för mer barnhälsa-relaterade frågor och ämnen, även om detta är förhållandevis sällan. Nu håller jag på och läser om barn och skor! Hur väljer jag bra skor till mina barn?

För ett tag sedan frågade en vän mig om det här med barn och skor. Detta är också ett ämne jag känner mig rätt hemma, dels har jag jobbat extra i en ortopedisk skobutik, dels har jag grundläggande kunskaper utifrån sjukgymnastyrket, och dels är jag kompetent att läsa forskning även utfanför min kvinnohälsa-nisch.

wp-1456575939678.jpg

I två inlägg här framöver kommer jag nu försöka ge er ett resonemang utifrån följande två frågor:

  • Vad säger vetenskapen om barn och skor? Vad ska en tänka på när en köper skor till barn?
  • Är det okej att köpa begagnade skor till barn?

Har ni några andra specifika frågor och funderingar om ämnet? Shoot!!

 

 

Inläggen finns nu här:

Är det okej att köpa begagnade skor till barn?

Vad ska en tänka på när en köper skor till barn?

 

Previous

Next

2 Comments

  • Uppskattar verkligen detta inlägg! Och perfekt timing till vårens skoinköp, särskilt till lillebror som ligger i startgroparna att börja gå.

    Jag tycker det är så svårt med just skor till barn, det går ju inte att se om de passar lika enkelt som tex en tröja. Och inte klagar barnen heller.

    Men jag tänker att om en har möjlighet att varva flera par olika skor är det lite mindre viktigt att de är perfekta, eftersom foten iaf får variation. Och lugnar mig med att som du skriver i nästa skoinlägg (pun intended, hehe) så har iaf små barn som mina inte på sig skorna timme ut och timme in.

    • Haha, vet du vad vi gjorde för typ ett år sedan? Wollmar hade fått nya skor och hade gått i dem i ungefär en vecka då vi av en slump upptäckte att han hade halva pappersknölen från butiken kvar i ena skon. Big fail! Han hade ju inga men av det sen, men vi lärde oss en läxa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *