Att träna avslappning i bäckenbotten

Om du lider av en överspänd bäckenbotten eller om du är gravid och står inför en vaginal förlossning, kan du ha nytta av att träna in att aktivt kunna slappna av din bäckenbotten. Idag berättar jag hur du ska göra!

Lite blogginlägg på samma tema: 

Överspänd bäckenbotten

Gå till en fysioterapeut för min bäckenbotten, va?

Nervsmärtor i underlivet

REKLAM/TIPS

Kursen ”Bli fri från smärta och överspänning” är en webbkurs på 6 månader som riktar sig till dig med smärtor och besvär i bäckenbottenområdet . Läs mer här: Webbkurser

Previous

Next

7 Comments

 • Hej!

  Hittade hit nyligen och tycker er blogg verkar jättebra så skulle tro att jag blir kvar länge! Några frågor: Jag uppfattar det som att du på videon inte ”släpper” andningen på utandning utan håller emot/kontrollerar lite. Är det avsiktligt, varför i så fall? (Jag tycker personligen allmänt att det är lättare att slappna av om jag släpper utandningen friare (så det låter mer som en liten suck på utandningen men inte något forcerat.)) Och en fråga till, hur ser du på skillnaden mellan att man andas ut genom munnen eller näsan? Jag tycker man hör de som förordar både det ena och det andra.

  Hoppas ni får en trevlig semester och tack för bloggen!

  • Jag har väldigt lätt att bli yr om jag forcerar utandning, det är nog bara det. Jag slutar liksom lite tidigt möjligen. Jag har slagit på semesterhjärnan så orkar inte argumentera jättemycket, men jag brukar förespråka utandning mot halvslutna läppar. Det är det anatomiskt ”bästa” för lungorna som sådana, så som vi instruerar andning inom lungmedicin.

 • Hej!
  Tack för en informativ video!
  När jag har tendenser till ”krypningar” i bäckenbotten och tillhörande täta trängningar med cirka 1,5 dl urin, så ökar den krypande känslan vid inandning. Är detta ett tecken på att jag gör rätt, trots att det känns obehagligt?

  Har också svårare för att både spänna och slappna av i bäckenbotten under dessa perioder (men orgasmerna blir starkare och gör nästan ont!) Har tagit ab mot uvi två gånger under 3 månader, men känns som att det är bäckenbotten som även ger spänningar i korsryggen? Kan detta stämma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.