Ugnsrostade rödbetor, chevré och hasselnötter

Ugnsrostade rödbetor, chevré och hasselnötter

jul-hos-bakingbabies

Vi vill slå ett slag för de vegetariska inslagen på julbordet! Även om du inte vill vara utan julskinkan och korvarna så kan en rödbetor vara ett gott komplement. Och kom ihåg, röbetor på julbordet behöver inte vara någon trött rödbetssallad.

Här kommer en fräsch och härlig rödbetsrätt!

Rostade rödbetor med hasselnötter och chevré

Ingredienser:

 • 10 rödbetor
 • 1dl olivolja (0,5*2)
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 2 tsk torkad timjan
 • 1 tsk salt
 • Svartpeppar
 • 2 dl hasselnötter
 • Saft från en citron, pressad
 • 1 rödlök
 • 1 matsked dijonsenap
 • Skivor av chevré, minst 200 g

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Skala rödbetorna och vänd dem i hälften av oljan. Blanda med vitlök och timjan, salt och peppar. Sätt ugnsfolie över och tillaga i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Rödbetorna ska vara mjuka igenom. Låt dem svalna och dela dem i bitar i valfri storlek.

Medan rödbetorna svalnar rostar du hasselnötterna i en ugnsform i 10 minuter. Lägg dem i en kökshandduk och låt dem svalna något, sedan gnider du med handduken tills skalet trillar av dem. Hacka nötterna grovt.

Blanda citronsaft med lök och senap. Blanda i resten av oljan och smaka upp med salt och peppar.

Blanda rödbetorna med dressingen och toppa med hasselnötterna. Skär skivor av chevrén och lägg över.

 

En fräsch rätt som kan stå för sig själv som vegetarisk rätt som en del av en buffé, men som blir ett gott tillbehör till din vanliga julmat.

Tips på andra julrecept från oss:

Mias juliga fiskkakor

Julpizza

Grönkålschips

Storkok av tomtegröt

Krämig potatisgratäng

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.