Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Lisens berättelse om att bära barn, med/trots reumatisk sjukdom

Lisens berättelse om att bära barn, med/trots reumatisk sjukdom

Lisens berättelse om att bära barn, med/trots reumatisk sjukdom

Upprinnelsen till det här temat kom som ett mejl redan tidigt i våras. Lisen på Babybaby.se hade lite tankar om att skriva om sin egen berättelse, och det blev något av en brevväxling. När vi tog upp kontakten efter en intensiv vår, blev resultatet en serie om reumatism här på BakingBabies. Och att Lisen skriver om sin egen bära-barn-berättelse på BabyBaby.se. Där medverkar jag som en “expertkommentator”.

Så här första dagen i Reuma-temat vill jag alltså mest att ni ska läsa Lisens berättelse här. 

Saxat från Lisens berättelse

“Allt var bra med kroppen till några dagar efter födseln. Då fick jag otroligt ont i rygg och axlar – pang! Det gjorde så ont att jag vissa morgnar inte kunde lyfta vår bebis från sängen eller skötbordet. Ibland hade jag kanske klarat det om jag hade bitit ihop. Men eftersom det gjorde så ont blev jag rädd att tappa lillan. Jag tror att kroppen protesterade så här högljutt av flera skäl. Dels det reumatiska, som sannolikt var en förvärrande faktor och multiplicerade påfrestningen på kroppen flera gånger om. Men jag tror också att kroppen helt enkelt var ovan, oavsett sjukdomsläge. Jag sysslade plötsligt med en helt ny typ av belastning, nämligen att konstant forsla runt drygt tre kilo bebis. Inte mycket, kan tyckas. Men hanterar man dessa tre extra kilon på ett sätt som belastar samma ovana muskler hela tiden utan särskilt mycket variation — ja, då kan det nog göra ont för fler än mig.” 

In och läs hela på BabyBaby.se!

Alla inläggen i serien:

  1. Inledande inlägg
  2. Tips om Lisens berättelse
  3. Gravid med reumatisk sjukdom
  4. Tidigt föräldraskap med reumatisk sjukdom
  5. Amning och reumatisk sjukdom
  6. Reumatism och att bära barn

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *