Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Ny Zeeländsk matvecka

Ny Zeeländsk matvecka

Ny Zeeländsk matvecka

Bildresultat

Efter en googling vet vi att Ny Zeeländsk matkultur härstammar från brittiska väldet med den influenser från ursprungsbefolkningen maori. Dagens matkultur verkar också ha influencer från sydöstasien, medelhavsmat och lite av varje annat. Vi tappade lite styrfart efter den thailändska matveckan. Den veckan var en aning besviksam, faktiskt. Det handlar förstås om både våra färdigheter i köket och de recept vi googlat fram, men den veckan var verkligen inte så god vi hade förväntat oss. Den bangladeshiska matveckan dessförinnan var ju tvärtom låååångt mycket godare än vad vi trott. Det gäller att inte tappa gnistan efter en tråkig matvecka och bara flytta oss vidare över världen. Vi har haft två hektiska veckor med middag som har bestått av “vad vi har hemma” och nu är väl väl på banan igen. Dags för en ny mat-lands-resa!

Vi har inte lyckats hitta något autentiskt maoriskt recept och bland urvalet nedan ser ni ett väldigt “internationaliserat” utbud. Känns ändå bra för oss som känner oss lite stukade i vår upptäckarlusta världs-mat-mässigt.

Veckans matsedel

Har du varit på Nya Zeeland? Vad åt du där?

6 kommentarer till “Ny Zeeländsk matvecka”

 1. Jag har varit på Nya Zeeland tre gånger då mina gudföräldrar bor där. Precis som ni skriver är mycket mat brittisk men med inslag från maorisk matkultur, t ex sötpotatis (eller kumara som den heter på maori).

 2. Jag har varit på Nya Zeeland tre gånger då mina gudföräldrar bor där. Fantastiskt land som jag kan rekommendera ALLA att åka till (men kanske inte just för matens skull)! Precis som ni skriver är maten brittisk med inslag från maori, t ex sötpotatis, eller kumara som den heter där. Min favoritmat på Nya Zeeland har alltid varit fish and chips med remouladsås. Men det är ju lite känslan också, inte bara maten. Att få nyfriterad färsk fisk och pommes inpackat i tidningspapper och sedan sätta sig på en strand eller i en park och äta maten med händerna. Mums!

 3. Jag och pojkvännen (numera make) reste runt på Nya Zeeland för typ 15 år sedan.
  Den mat jag mest kommer ihåg är makaroner med färdig tomatsås på burk som vi “lagade” ganska många kvällar på vandrarhemmen
  Det gällde ju att spara pengar till alla roliga grejer man ville göra!

 4. Kumera!! Och lamm – lamm – lamm med mintsås.
  Nya Zeeland har liksom så många andra länder “världens godaste lamm” 😉
  Steamade grönsaker eg mkt sparris och så fisk.
  Vegemite/marmite och toast.
  Väldigt mycket billig och god sushi som gärna avnjuts på stranden.
  De är också en riktigt kaffenation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *