Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » En annorlunda slags månad

En annorlunda slags månad

En annorlunda slags månad

Det här blir en annorlunda slags bloggmånad. Den 23 opererades jag för mina förlossningsskador som missats/inte blivit lagade vid förlossningen 2012.

 • Det här är ett tidsinställt inlägg när det publiceras.
 • Det är också ett inlägg som är klistrat på bloggens förstasida under min sjukskrivning. Nyare inlägg finns om du scrollar ned. 

Den här månaden ska jag vila. Nu är jag sjukskriven i ett antal veckor. Jag ska ligga ner en hel del. Jag ska göra rehabövningar. Jag ska äta smärtlindring när jag behöver. Jag ska läsa böcker och se på  TV-serier. Jag ska njuta av barnen, när de är hemma. De ska annars vara på förskolan och jag ska vara hemma och ta hand om kroppen.

Det här innebär några olika saker för bloggen

 1. Ni kommer få läsa tidsinställda, repostade äldre inlägg. Faktiskt ett varje dag. Jag har i förväg läst igenom, dammat av, skrivit om lite och kollat att referenserna ( där det är aktuellt) fortfarande är up to date. Dessa inlägg postas varje morgon klockan 6.
 2. Jag kommer kanske skriva små dagsrapporter om mitt egna mående. Troligen mest på instagram. Följ oss där! 
 3. Ha låga förväntningar på mig vad gäller omfattande kontakt med er läsare. Kanske orkar jag, kanske orkar jag inte. Jag kommer uppskatta kommentarer och hejarop. Men snälla, vänta några veckor med omfattande frågor som ni önskar ha svar på. Använd er av sökfunktionen här på bloggen, det finns OTROLIGT många inlägg att hitta via den. De allra, allra flesta funderingar har jag svarat på i någon form tidigare.

 

Tack för att ni finns, läser, kommenterar och hejar på!

Ni är ett mycket trevligt sällskap!

13 kommentarer till “En annorlunda slags månad”

 1. Hej,

  Först: tack för en fantastisk blogg och jobbet ni gör för kvinnohälsa. Är så imponerad och glad för ert engagemang. Och styrkekramar till Mia och pepp för operationen.

  Sen: om jag minns rätt så skrev du något om koner i ett inlägg ganska nyligen (kan inte hitta det nu så frågan kanske blir helt fel ställd). Jag uppfattade att detta var något slags knipredskap, typ som Knipkulor? Har du några tips/tankar om att används kulor (eller koner?) för att träna knipet och för att lättare hitta rätt?

 2. Det ska BakingBabies-Mia till för att fixa en så proffsig och välorganiserad blogglösning över sin egen sjukskrivning! 🙂
  Känns än så länge som att det kommer bli någon slags ”Best of faktainläggs-kavalkad”. Kul för oss och snyggt jobbat! Hoppas du mår OK och är så pass pigg att du orkar plöja många bra böcker på dagarna!

  1. I små fönster mellan smärttoppar och morfinrus orkar jag läsa. Har spridda tankar på att försöka blogga om operationen och tiden nu efter, men i ärlighetens namn kan jag inte samla mig tillräckligt än. Att tidsinställa inlägg var en god idé, jag hade faktiskt inte kunnat fp ihop något nu.

 3. Hej Mia!
  Jag opererades i september, i Linköping pga min förlossningsskada 2013. Efteråt fick jag ingen vägledning i rehabävningar eller “belastningsrestriktioner” pga “ingen forskning finns”. Det gick förvånansvärt bra med smärtan och tiden efter. Jag känner inte direkt av det idag, ca 6 veckor senare. Men när jag börja träna och hur ska jag träna, är det risk att förstöra läkningen? Jag knipövar varje dag men vill börja träna som vanligt på gymet snart Hoppas det går fint för dig( det var värst första veckan efter) och att du mår bra! (Och bättre snart) Tack för ditt engagemang i kvinnohälsa Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *