Estnisk matvecka

Image result for estland flagga

När vi började kolla på estnisk mat insåg vi att den hade likheter med både rysk mat och tysk mat, och det är väl ganska rimligt ändå. Vi är inte sugna på jättemycket mer surkål och inte massor med feta inlagda sallader eller strömning. Så veckans urval blev något magert:

  • Pannilieb (som en slags råraka)
  • Kycklinggryta med ris
  • Ärtsoppa (en blandning mellan grön ärtsoppa och gul ärtsoppa. Kanske är det den som så småningom lyckas få våra barn att gilla klassisk ärtsoppa?) och pannkakor.

Veckans utfyllnadsrecept:

Hur har ni det i Corono-oron?

Är ni friska? Får ni tag i det ni behöver från affären? Vi har valt en del recept den här veckan utifrån vad vi redan har hemma, ifall det är så att hemleveransen från matbutiken inte kommer eller om de inte har allt inne.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *