Tipsinlägg Hikkaduwa

Tipsinlägg Hikkaduwa

Våra bästa Hikkaduwa-tips!

 1. Vår första gång i Hikkaduwa bodde vi på detta hotell. Det är främst lankeser som bor på detta hotell och vi trivdes bra, den gången var det också ganska billigt att bo där. Nu verkar det ha gått upp en del, men får du bra rum här så kan du vara nöjd!
 2. Den här gången bodde vi på Coral Sands, och det är väl snäppet snajsigare hotell med två pooler. Vi hamnade också att bo ett rum med jacuzzi, och det var ju ballt. Maten på hotell på Sri Lanka kan lämna en del övrigt att önska, så om du inte har någon speciell anledning att äta där (säg två kvällstrött barn…) så kan du få bättre mat på annat håll.
 3. Hamnen är väl egentligen ingen stor sevärdighet, men det är ändå något visst med båtarna och fiskarna.
 4. Dragon Restaurant är _verkligen_ bra. Det kan se ut som ett halvsmutsigt hak, men vi har ätit här mycket och kan garantera att maten är fräsch! Och god. Sa jag god? Här kostar ris och curry 180 rupies, och de mer specialgjorda nudel- eller risrätterna 300-450 rupies. Ät här, punkt.
 5. Mitt emot finns en liten klädbod, där kan du be dem sy upp en klänning, blus eller byxor till dig för en eller ett par tusen rupies. Vi blev vänner med den trevliga familjen där, mer om detta kan du läsa här och här. Gå dit och hälsa från oss!
 6. Sköldpaddorna är utmärkta på kartan och är tre enorma femtioåriga bjässar som kommer in till stranden varje morgon för att få sjögräs. Det är en häftig upplevelse, även om det såklart är etiskt tveksamt det här med vilda djur som blir halvtämjda.
 7. Om du vill äta mer finmat och dessutom fisk/skaldjur ska du gå till Tigri. Vi köpte en seafood-meny för två för 3500 rupies och njöt så vi kunde dö.
 8. Fruktmarknaden på havs-sidan av Galle Road är också värd att besöka. Den känns snäppet fräschare än sin släkting i Kandy och du kommer garanterat komma därifrån med ett gäng härliga solmogna frukter. Se till att ta med dig en liten kniv och skärbräda på resan!!
 9. Varför ha vi märkt ut ett ställe där du kan köpa glass? Därför att det är så OÄNDLIGT varmt så att det kan vara fysiskt jobbigt att promenera länge på jakt efter sådana självklarheter som glass. När du beställt dig en klänning hos våra vänner, ätit lunch på Dragon Restaurant går du tvärs över vägen igen och köper en glass. Det kostar typ 90 rupies för en glass.
 10. Det finns flera olika turtle hatcheries längs med havet och Galle Road, och vi har besökt en. Du kommer säkert behöva anordna skjuts med tuktuk eller bil för den här resan, så fråga litegrann om råd om vart och när du ska åka. Det är en trevlig liten utflykt som med fördel kan kombineras med andra djurupplevelser på andra ställen på ön.

Har du egna Hikkaduwa-erfarenheter? Berätta!

Previous

Next

2 Comments

 • Intressant, det verkar vara ett fantastiskt ställe! Men vad ligger mellan maten och tallrikarna på Dragon? *fattar inte*

  • Plastfolie, typ! De gör ju oftast liksom lunchpaket, så när du ätit klart samlar du bara upp resterna och ber dem slå in den i papper åt dig, så har du en doggy bag. Men det är nog också en diskunderlättnings-fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *