Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Frågor och svar om framfall

Frågor och svar om framfall

Detta är det första inlägget i en liten inläggsserie om framfall, om frågor och svar om framfall. Jag har fått in ett gäng frågor och tänkte besvara den tillsammans i kommande inlägg.

Jag läste i en Facebookgrupp att det finns forskning som visar att behandling av fysioterapeut (pelvic flor PT) kan minska ett framfall åtminstone en grad. Det framkom inte vilken behandling specifikt men både genom övningar och vaginal behandling uppfattade jag det som. Jag undrar om du läst denna forskning (om den nu finns) och vad fina tankar i så fall är, samt din egen erfarenhet av detta?

Läsarfråga

Jag undrar om det finns någon statistik på hur många med buktande slidväggar som är återställa efter ett år?

Läsarfråga

Hur vanligt är det att få buktande slidväggar/framfall efter förlossning?  Hur många har besvär av det? Jag känner mig oerhört ensam om detta problem och det tar bort mycket av glädjen av att vara mammaledig. Hur många procentuellt går det tillbaka för?  Jag visste inte ens att man kunde få framfall så det blev en chock för mig.

Läsarfråga

Jag vill veta mer om framfall – livskvalitet, interventioner, rehab och hjälpmedel

Önskemål från läsare

Jag undrar om det är bra eller dåligt att stötta upp framfall efter förlossning med prolapsring under läkningstiden första året? Är det bra att hålla väggarna på plats så de inte ständigt ”töjs”? Blir vävnader irriterade så det blir motsatt effekt? Kan stödet av ringen förhindra att kroppen blir stark i sig själv?

Läsarfråga

Dessa frågor och önskemål kommer jag ta upp de närmaste dagarna.

Inläggen i serien har följande rubriker:

  1. Frågor och svar om framfall
  2. Bakgrundsinfo om framfall
  3. Återhämtning för framfall
  4. Behandling för framfall

Här är tillhörande referenslista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *