Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Genitalt självförtroende

Genitalt självförtroende

Genitalier är ett samlingsbegrepp för könsdelarna och rubriken här handlar alltså om självförtroendet vad gäller underlivets funktion och utseende. Det vi vet om den här typen av självförtroende är att det påverkar många saker, inte bara måendet kring egna kroppen. Det ger avtryck på orgasmförmågan och hur svårt man upplever att det är att söka gynekologisk vård. Vi blir matade med intryck från porr, populärkultur och också genom reklam för mensskydd och allt påverkar oss. Mer eller mindre medvetet.

Fokus på kvinnor hos bakingbabies

Jag har som vanligt ett fokus på kvinnors och tjejers hälsa, men det är såklart att även män kan ha sexuella och genitala självförtroendeproblem. Men från studier vet vi att unga män ofta har en mer positiv bild av sin egen könsanatomi och sexualfunktion än unga kvinnor. Det verkar också vara så att många tjejer antar det värsta och oroar sig för hur deras kön och kroppar ska uppfattas. Manliga sexualpartners verkar bry sig mindre om både sitt eget och sin partners  genitala utseende. Det här skulle kunna förklaras av att tjejer och kvinnor generellt formas och fostras till att vara mer kroppskritiska. Vi matas också med informationen om att kvinnliga könsdelar ska ha ett visst utseende. Vilket är helt galet, eftersom det inte finns ETT utseende.

Ta kontakt med vården

Är du orolig för funktion eller utseende vill jag starkt rekommendera dig att sluta googla och sluta oroa dig. Vi är många inom hälso-sjukvården som gärna hjälper dig med att svara på frågor om utseende, variationer och funktioner.

Utforska själv

Jag vill också starkt rekommendera dig att utforska både utseende och funktion.

Här finns en guide till att undersöka din egen snippa

Här finns en guide för att också undersöka din egen bäckenbotten (musklerna inuti snippan)

Om du behöver en guide till att utforska egensex och vad som är njutningsfullt vet jag en bra bok med information!

Genitalt självförtroende

Här vill jag otroligt gärna att ni läsare delar med er om tips som underlättat eller optimerat ert genitala självförtroende!

Alla inlägg i serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *