Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Kan man som kvinna fördröja sin orgasm?

Kan man som kvinna fördröja sin orgasm?

Orgasm

Kan man som kvinna fördröja sin orgasm?

Efter min andra förlossning tycker jag att jag kommer ”för snabbt”. Jag har alltid haft den tendensen, men det är mer nu. Är betydligt svagare i bäckenbotten och har en ökad vidd i slidan. Har okej uthållighet men mesigt maxknip. Kan svaga muskler ge nedsatt kontroll över orgasmen? Eller handlar det om att vi kanske har sex rätt sällan?”

Läsarfråga

Den här frågan har jag fått klura på lite. Och svaret blir verkligen spridda skurar av tankar. Jag har hittat noll vetenskaplig förankring för mina tankar. Ni läsare får väldigt gärna fylla på med tankar och erfarenheter för att bredda, också!

Inte alltid onormalt

Jag förstår såklart att det blir lite tråkigt och snopet att uppnå orgasm för fort. Det skulle dock kunna vara ett tecken på att du känner din kropp väl. Och att din partner har koll på vad du uppskattar. Att dra ut på tiden innan orgasmen ger ju totalt sett längre tid av njutning. Kanske blir det också förknippat med mer intensiva orgasmer?

Det kan vara  värt att nämna att om du använder vibrator eller annat hjälpmedel så kan det leda till orgasm snabbare än vad det normalt tar för din kropp att bygga sexuell respons som kan leda till orgasm.

Kanske hjälper det som du lär dig hur det känns i kroppen strax innan orgasmen bryter igenom, och väljer att pausa stimulansen just där. Efter någon minut kan du/ni återgå. Första gångerna kanske du ska låta kroppen få orgasm precis efter första pausen. Senare kanske du kan leka med att pausa flera gånger. För att då det här att funka måste du själv och din partner kunna stanna till på kommando.

Andra besvär?

Här är jag ute på tunn is. Men om man läser på om manlig prematur ejakulation så verkar det finnas en rad fysiska och psykiska saker som är förknippade med den tidiga orgasmen. Allt ifrån hormonella förändringar, sköldkörtelproblem och relationsbesvär till stress och psykisk ohälsa. Finns det något i ditt generella mående som kan spela in? Då kan det vara värt att se över om du behöver andra åtgärder för det också.

Bäckenbotten då?

Sammandragningar i bäckenbotten är det som man känner i form av pulserande rytmer som kommer i samband med orgasmer. Manlig prematur ejakulation går ofta att behandla effektivt med bäckenbottenträning. Men om det är överförbart till kvinnlig orgasm vet vi inte. Men kanske kan du som frågeställare leka lite med knip under sex. Alltså att testa att slappna av mer eller knipa mer eller att växla. Jag tror inte att svaga muskler i sig kan ge nedsatt orgasmkontroll, men kanske att det finns något i kopplingen mellan musklerna och nerverna som gör det. Men jag vet inte.

Testa att få orgasm oftare

Det finns ofta en träningseffekt även när det kommer till sex. Vill du kunna hålla ut längre innan orgasmen behöver du nog öva på det. Om det är muskler, nerver eller liksom psyke som svarar på träningen kommer nog vara oklart, men träning brukar oavsett ge effekt. Vill du bli bra på golf måste du spela golf, vill du bli bra på fotboll måste du spela fotboll. Vill du bli bra på att styra dina orgasmer måste du öva på just det.

Lycka till!

Vidare läsning hos bakingbabies

Levatorskada och orgasm

Orgasmer ger bättre bäckenbotten

Påverkas förmågan att bli upphetsad av muskelskador?

Bäckenbotten, knipövningar och orgasmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *