Mexikanska favoriter
Den mexikanska matveckan blev en grym vecka. Vi har ju en del texmex-inspirerade recept här sedan tidigare:
Nu tänkte vi uppdatera med våra lärdomar och favoriter från den mexikanska matveckan! Vi börjar med den matiga bönsalladen
En matig bönsallad
Svarta bönor gick det åt i stor mängd under denna vecka. Tur att det är fantastiskt gott!
Ingredienser:
- En burk svarta bönor (410 g)
- 2 dl quinoa
- 2 krm salt
- 2 krm spiskummin
- 2 krm chili
- 0,25 rödlök
- 1 apelsin
- 1-2 avokado
- 1 romansallad
- 3 msk apelsinjuice
- 2 msk flytande honung
- 4 msk olivolja
- 2 tsk tabasco
- 2 krm spiskummin
- 1 krm chilipulver
- 1 msk hackad koriander + mer till servering
- salt och peppar
Salladen:
Koka 2 dl quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och dränera de svarta bönorna och blanda med 2 krm vardera av salt, spiskummin och chili. Hacka rödlöken, filéa en apelsin och tärna avokadon. Riv eller skär en romansallad i salladstora bitar. Bygg salladen med romansallad i botten och resten i lager ovanpå eller blanda ihop allt.
Dressing:
Mixa ihop 4 msk pressad lime, 3 msk apelsinjuice, 2 msk flytande honung, 4 msk olivolja, 2 tsk tabasco, 2 krm spiskummin, 1 krm chilipulver, 1 msk hackad koriander, salt och svartpeppar. Ös över dressingen, strö över massor av färsk koriander och servera!