Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Mexikanska favoriter

Mexikanska favoriter

  • av

Mexikanska favoriter

Den mexikanska matveckan blev en grym vecka. Vi har ju en del texmex-inspirerade recept här sedan tidigare:

Nu tänkte vi uppdatera med våra lärdomar och favoriter från den mexikanska matveckan! Vi börjar med den matiga bönsalladen

En matig bönsallad

Svarta bönor gick det åt i stor mängd under denna vecka. Tur att det är fantastiskt gott!

Ingredienser:

  • En burk svarta bönor (410 g)
  • 2 dl quinoa
  • 2 krm salt
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm chili
  • 0,25 rödlök
  • 1 apelsin
  • 1-2 avokado
  • 1 romansallad
  • 3 msk apelsinjuice
  • 2 msk flytande honung
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk tabasco
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk hackad koriander + mer till servering
  • salt och peppar

Salladen:

Koka 2 dl quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och dränera de  svarta bönorna och blanda med 2 krm vardera av salt, spiskummin och chili. Hacka rödlöken, filéa en apelsin och tärna avokadon. Riv eller skär en romansallad i salladstora bitar. Bygg salladen med romansallad i botten och resten i lager ovanpå eller blanda ihop allt.

Dressing:

Mixa ihop 4 msk pressad lime, 3 msk apelsinjuice, 2 msk flytande honung, 4 msk olivolja, 2 tsk tabasco, 2 krm spiskummin, 1 krm chilipulver, 1 msk hackad koriander, salt och svartpeppar. Ös över dressingen, strö över massor av färsk koriander och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *