Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Våra barnkalas

Våra barnkalas

På instagram fick vi en fråga om vi kunde skriva lite om våra barnkalas.

 

Våra barnkalas

Wollmar har hittills haft 4 födelsedagar, och har i regel haft två olika kalas eftersom vi brukar fira honom både på semestern på Öckerö och här hemma. Wilfred har hittills haft två födelsedagar, och hans första kalas var hans egna och hans andra kalas blev tillsammans med Mias 30-årsfirande. De fyller år med två dagars mellanrum. Ingen av barnen har hittills haft kalas med förskolevänner eller liknande, men det blir debut senare under våren/sommaren.Vi brukar bjuda en blandning av släkt och vänner på kalasen, och det brukar snitta på 15-30 personer. Bara Mias närmaste familj är runt 15-20 personer (flest barn).

Kalasmat

Det ätbara på kalasen är det vi oftast lägger mycket kraft och tid på, vi gillar ju att baka. Vi försöker alltid ha något salt alternativ, festligare smörgåsar, inbakade korvbröd eller så. Och frukt. Det finns alltid vuxna som helst vill salt-fika och alltid något litet barn som inte äter söt-fika än. Utöver det så blir det ofta någon småkaka, någon bulle och tårta. Och popcorn. Våra barn äter allra helst bara popcorn på kalas.

Saltfika:

Patties; Sri Lankesiska piroger

Korv i bröd; inbakade prinskorvar

På bilden: en Pizzastjärna i bitar som vi verkar ha missat att skriva ut receptet på?

Mer om vad vi bjudit på kalasen finns här:

Wollmar 1 år

Wollmar 2 år

Wollmar 3 år

Wollmar 4 år

Wollmars Stockholmskalas: 1 och  3, de andra verkar vi inte ha bloggat om.

Wilfred 1

Wilfreds eget andra födelsedagsfirande

Wilfreds och Mias 30+2-fest

Dryck brukar vi bry oss mer om än att fixa kaffe, te, saft, bubbelvatten och vanligt vatten med kanske någon frukt i.

Var?

Wollmars kalas på själva födelsedagen som är mitt i sommaren brukar firas hemma hos mina föräldrar på Öckerö, och då firar vi med dukning i trädgården och ballonger som blåser sönder i träden. Eftersom det alltid är något av Mias syskonbarn som fyller år samtidigt som någon annan brukar de andra kalasen bli tillsammans med någon kusin, oftast hemma hos kusinen eftersom vi bor minst.

Aktiviteterna har hittills mest bara vara att träffa vännerna och släkten, fika, öppna paket och sjunga ballongsången. På Mias/Wilfreds kalas förra året hade vi någon slags barnanpassad 5-kamp, men det var ju inte direkt för Wilfreds skull, utan för de andra 20 barnen på kalaset.

Kalasen brukar pågå i några timmar, sådär som känns naturligt. Det är alltid någon som måste iväg, det är alltid någon som stannar kvar längre efter att alla andra har gått.

I juni planerar vi för barnens första ”kompis-kalas”. Wollmar fyller år mitt i sommaren då alla är borta, och Wilfred fyller år i maj. Därför kör vi ihop deras kompiskalas i juni. De får välja lika många kompisar att bjuda som de är år gamla, och så bjuder vi kompisarna och deras föräldrar. Då planerar vi för något mindre omfattande fika än vad vi vanligtvis brukar göra, och tänker istället lägga mer krut på aktivitet/lek. Det kommer också få bli kortare, kanske högst 2 timmar. Vi ska se om vi kan blogga om denna tillställning på något sätt senare!

Berätta, hur är ditt bästa barnkalas?

 

3 kommentarer till “Våra barnkalas”

  1. Jag har sett fram emot min sons första födelsedag sedan han föddes. Ett år. Vilken milstolpe! Tänk att då har jag varit mamma i ett år, min son har gått från att vara ett hjälplöst litet spädbarn till en egen person med egen vilja och som kan ta sig fram för egen maskin. Och jag och sambon har klarat vårt första år som föräldrar tillsammans.
    En stor dag på många sätt som vi ska fira med närmaste familj och vänner ute i det gröna med picknick och ballonger, och fruktsallad med massa bär och grädde för det älskar sonen.
    Ser verkligen fram emot det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *