Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Mias årskrönika 2017

Mias årskrönika 2017

Mias årskrönika

Vi brukar summera året via en bildkavalkad från våra mobilkameror. Här är min!

Januari

Vi spenderade januari på Sri Lanka. Det var våra barns första resa dit, och det var alltigenom underbart! Vi var mestadels i Kandy där vi har släkt och vänner, men avslutade resan vid havet i Hikkaduwa. Därifrån är denna ljuvliga bild. Vi hoppas på att kunna åka tillbaka snart!

Februari

Februari måste ha varit en kall och mörk käftsmäll efter resan. Jag har nästan inga bilder från februari, men en magisk lördagskväll var jag och min barndomsbästis Gunilla ute och åt på Miss Voon. Så gott, och så härlig kväll!

Mars

Under vårmånaderna åkte jag på turné med Sveriges Kommuner och Landsting som en del av deras satsning på Förlossningsvård/Kvinnohälsa. Det var så otroligt roligt att få åka runt i Sverige och prata om något av mina absoluta hjärteämnen, patientperspektiv på kvinnosjukvård. Det var en ära! För någon som annars bara skrotar omkring i landstingskläder var det också extra festligt att få vara civilklädd och lite fixad sådär en vanlig arbetsdag.

April

Det festligaste som hände i april var Josephs födelsedag och påsken. Vi firar alltid påsk tillsammans med alla mina systrar och deras familjer och vår mamma. I år hade vi bland annat med oss denna fromage-rulltårte-tårta på knytisfesten.

Maj

I maj fyller jag och Wilfred och och helgerna spenderades på kalas. En vardagskväll gick jag också på Louise och Hormonernas event tillsammans med Paulina och Elin som jag lärde känna under SKL-turnén.

Juni

I juni hade vi det stora piratkalaset. Det var inte sååå stort, barnen fick bjuda tre respektive 5 kompisar var. Men det var stort för att det gjorde stort intryck på barnen, och de pratar om att de vill ha ett liknande kalas nästa år. Inte oss emot, nu har vi ångan uppe! (Och ja, jag vet att ögonlappen är upp och ner, synd när man märker sådant på bilderna när det redan är för sent…)

Juli

Juli var semestermånaden. Vi var en sväng på Gotland och en sväng på Öckerö. På Gotland har min pappa hus och på Öckerö hälsar vi på Josephs föräldrar. En underbar och ganska lugn sommar, men kall och på så sätt lite besviksam. Det kändes liksom lite som att sommaren aldrig kom igång. Vi hade tjocktröjor på stranden nästan alla dagar.

Augusti

Augusti drog igång med höstens hela fart och vips så var den månaden slut, så kändes det som. Vi hann i alla fall gå på den “arga jälva BB-marschen” och det kändes viktigt och bra!

September

September var en häftig månad. Jag blev utnämnd till årets fysioterapeut! Tror nästan att det måste vara årets höjdpunkt ändå. Känns fortfarande obegripligt stort. Vi sprang Lidingöloppet, det var en upplevelse jag inte känner att jag nödvändigtvis behöver göra om.

Oktober

Oktober var en kontrasternas månad. Den här månaden innehöll så många stressmoment att jag under några kvällar bara satt apatiskt i duschen och bara stirrade framför mig. Vi städade lägenheten och hade fotografering. Vi städade lägenheten och hade visning, tre gånger. Alla som har små barn vet att detta inte är någon barnlek. Jag och barnen höll oss borta en hel del så att Joseph kunde göra det mesta. Stressen kring att marknaden var så seg och avsaknaden av bud var också en enorm stressfaktor. Men allt var inte bara dysterhet och stress. BakingBabies blev nominerade till “Årets röst” på Stora Influencerpriset och jag fick gå på gala. Från glitter och glamour slutade månaden sedan i mjukisbyxor och morfinrus. Min sedan länge behövda bäckenbottenrekonstruktion ägde rum den 23 oktober.

November

Under nästan hela november var jag sjukskriven. Det var en månad med långsamma små framsteg vad gällde den fysiska återhämtningen och ganska mycket mental frustration över att vara hemma och hyfsat overksam. Precis i början fick vi dock sålt vår lägenhet, och även om priset inte innebar något fantasi-vinst för vår del så blev det bra. Så skönt det blev avklarat!

December

December blev en ganska lugn månad. Jag kom tillbaks till jobbet men hann inte komma upp riktigt i fart innan det var dags för julledigt. Jag hann ner till Göteborg en sväng för att göra klart kursen jag gått under hösten, och sen åkte vi ner till västkusten igen för julfirande. Väl där blev hela familjen sjuk och har varit växelvis sängliggande i influensa. Nu är vi tillbaks hemma i Stockholm och ska avsluta och påbörja nyåret hemmavid.

Summeringen är att det har varit ett otroligt händelserikt år. Vi fick resa till Sri Lanka med barnen för första gången, vilket är en av mitt livs bästa upplevelser. Jag blev utnämnd till årets fysioterapeut, vilket i sig räcker för att göra det här året otroligt minnesvärt. Operationen var kanske inte någon direkt höjdpunkt, men jag är så glad att den är gjord och att jag nu kan gå vidare i livet. Ett bra år!

Vill du se tidigare årskrönikor?

Mias år 2016

Året 2015 i mitt mobilminne (Mias)

Summering 2014

Året 2013 i mobilbilder (Mias)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *