Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Josephs årskrönika 2017

Josephs årskrönika 2017

  • av

Januari

2017 hade förmodligen inte kunnat haft en bättre start! Hela familjen åkte några veckor till Sri Lanka för att äta gott, träffa familj, vänner och se och uppleva massor av annat som detta underbara land erbjuder. Jag älskade att visa våra söner landet där jag (delvis) växte upp.

Februari

Februari är inte direkt min favoritmånad och att komma hem från Sri Lanka och mötas av ett kallt och mörkt Sverige var inte kul. Men vi kom igång med bland annat gympan där Wilfred lärde sig att hoppa ljushopp och slå kullerbytta.

Mars

I mars månad åkte Wollmar och jag tillsammans med mina svågrar och Wollmars kusiner till Romme för att åka lite skidor. Wollmar fick lära sig att åka och jag fick något åk i backarna med. Mars gav oss även årets första lopp, där Mia och jag sprang tunnelrun genom Citybanan. Kanske inte det tuffaste eller roligaste loppet i världen men det var kul att få se citybanan på det sättet.

April

Förutom att jag fyller år i April så åkte vi ner till Öckerö i samband med att Mia var nere i Göteborg och föreläste på SKLs turné. När vi var där passade vi på att fira valborgmässoafton ute på Hästen på Hönö. Förmodligen Sveriges vackraste plats för en majbrasa!

Maj

I maj fyller både Mia och Wilfred år och vi firade med med en härlig nutellatårta med kanderade popcorn. Pojkarna och jag spenderade även en solig heldag med några föräldralediga vänner på skansen.

Juni

Från och med 1 juni började jag en ny tjänst som kvalitetschef för reklamationsgruppen på läkemedelsföretaget. Förutom det firade Mia och jag 10 årig bröllopsdag med ett par dagar tillsammans i underbara Prag.

Juli

Semestern är ju ändå bland det bättre under ett år och som vanligt åkte vi till Gotland följt av en visit på Öckerö. Det var kanske inte tidernas varmaste sommar men vi hade en härligt tid med mycket tid med vänner och familj.

Ett av barnens favorit-raukar var denna katt-rauken.

Augusti

En av årets roligaste lopp är ändå midnattsloppet. Lagom lång och massor av underhållning och pepp. I augusti åkte vi även på en härlig dagstur till Siaröfortet tillsammans med Mias ena syster och familj.

September

September var startskottet för att göra i ordning lägenheten inför försäljning vilket gav mig mersmak för att ha fler växter och blommor hemma hos oss. Dock genererade det massor av citrusöverskott som vi gjorde allt från citronsaft och citronkakor till citron- och limecurd.

Oktober

Utav årets alla matveckor var den Vietnatmesiska matveckan den bästa. Flest höjdargoda rätter och flest rätter som barnen åt och med flest trevliga överaskningar. Mia missade halva då hon var ju sjukhus och åt sjukhusmat, men det har var härligt att kunna välkomna henne hem till riktigt bra middagar.

November

November är på många sätt väldigt lik februari och känns som någon slag väntemånad. Den stora väntan för vår del är vår nyproduktionslägenhet. Vi fick gå på stommevisning och på en andra visning och se den ta form. Bilden nedan är inte på vår byggnad, utan av en annan nyproduktion nära min arbetsplats. Den, tillsammans med den fina regnbågen, får agera montage. Vår nuvarande bostad blir också såld.

December

Som för de flesta är årets sista månad ganska hektisk. För mig var det måluppföljningsamtal med alla medarbetare på jobbet. Och julbak av alla dess slag hemma. När det gäller lägenhetsbygget är det slutbesiktning och vi börjar packa några lådor i veckan för att komma upp i fart tills januari.

Summeringen av 2017

Jag har blivit chef och fått min allra mest utmanande arbetssituation någonsin. Det är jätteroligt och mycket att lära. Hemma växer barnen och blir större och roligare för varje dag. Jag och Mia har varit gifta i 10 år och är fortfarande ett bra team. Framför oss ligger en flytt och troligen en del andra förändringar. Ett bra år 2017 och förhoppningsvis ett ännu bättre 2018 som snart börjar.

Gott nytt år önskar vi er alla!

Tidigare nyårsinlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *