Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Colombiansk matvecka

Colombiansk matvecka

Colombiansk matvecka

Flag of Colombia.svg

En av Mias patienter föreslog Colombia som en av våra kommande matveckor, och kom också med tips på ett gäng recept. Vi är inga som bangar, även om sydamerikanska matländer hittills inte varit några riktiga WOW-veckor. Känslan i efterhand är att det varit svarta bönor med ris… Vi har ätit från Chile, Argentina och Ecuador tidigare.

Vi fick tips om den här soppan, som låter jättegod men väl krånglig att göra för att våra barn ska få sitta och totaldissa den helt. Så den skippar vi. Vi har också valt bort recept som innehåller ingredienser vi inte hinner åka och handla på specialaffärer.

Här kommer våra utvalda recept:

(Inga svarta bönor med ris!)

  1. Empanadas med köttfärs och grönsaksfyllning. 
  2. En slags kyckling-och ris-rätt
  3. Pasta och kyckling
  4. Vego-enchiladas
  5. Lax med avokado/mangosalsa

Vi hade lite svårt att hitta vegetariska recept och soppor som våra barn kan tänkas äta, så det får bli en något kort matvecka. Vi får fylla ut med “vanlig mat som barnen gillar”. Det får bli en slät grönsakssoppa med bröd en dag, och något enkelt med vegokorv en annan dag.

Har du några erfarenheter av Colombia eller matkulturen därifrån? Berätta!

 

 

2 kommentarer till “Colombiansk matvecka”

  1. Hej ! Nu kommer min kommentar väldigt sen, men var tvungen ändå… nummer 4 och 5 är inga rätter som man äter vanligtvis i Colombia. De dyker upp på bloggen du tog recepten ifrån, eftersom den är skriven av någon som bor i USA sedan länge tror jag. Det finns så mycket annat gått i Colombia. Vegetarisk också (majssoppa, bruna linser med potatis och ris, linsbiffar) finns säkert mer. Tråkig att jag inte hittade till dig tidigare ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *