Ärrmassage efter kejsarsnitt

Vår youtubekanal är inte superaktiv, det ska vi absolut inte påstå. Men något av det som faktiskt finns är detta – en instruktionsfilm för ärrmassage.

Ärrmassage, varsågoda!

Men så bad en läsare om att vi skulle göra ett klipp med ärrmassage. Och allting föll sig så praktiskt så att vi plötsligt hade en mage, en terapeut, ett tillfälle att filma och lite tid att klippa filmen. Så varsågoda! Här är ett litet klipp med ärrmassage!

Swishdonation
Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden ovan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa.
Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!

Previous

Next

5 Comments

  • Tack för en bra film!
    I filmen står tidigast 4-6 veckor efter kejsarsnitt. I boken Kejsarfödsel skriver du dock 10-12 veckor. Jag började efter ca 5 v men nu när jag har läst boken undrar jag om jag borde sluta med massagen och vänta några veckor till?

    • Det är en ganska oexakt siffra och jag säger olika beroende på lite vem jag föreställer mig i huvudet när jag ger rådet. Slutresultatet är inte avhängigt av att du börjar tidigt, så man har råd att vänta rätt länge liksom. Om ärret här helt läkt, inga sårskorpor och du börjar mjukt så kan du börja tidigt. Har sårläkningen gått långsamt, du haft någon komplikation eller det gör väldigt ont ska du avvakta.

  • Hej! Superbra film. Hur länge ska man hålla på och massera? Alltså i hur många veckor eller månader? Allt gott, Fanny

    • Man masserar tills massagen hett god effekt. Om man inte uppnår önskade resultat efter ett gäng månader kanske man får söka hjälp. Det man kan uppnå är ökad rörlighet kring ärrets hud och förhoppningsvis kunna rulla all eller nästan all hud mellan fingrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *