Postpartumkroppsresan del 9

Nu har Waldo varit lika länge på utsidan som han var på insidan. Jag tycker att det känns så skevt, det här med tiden. Dels: Har vi inte haft Waldo alltid? Vad knäppt det är att veta att vi inte ens hade honom förra sommaren. Men också: Va, han föddes ju IGÅR?

Kroppen

Jag har jag kommit till någon slags “aha, så här är nog kroppen nuförtiden”-status och det känns okej. Jag hoppas kanske fortfarande på lite mer återhämtning av maghuden och tror kanske inte riktig på att det här är min slut-steady state-vikt. Men kroppen fungerar och det hela känns helt okej.

Magen

Jag gjorde en story-grej på instagram häromdagen, om magmuskeldelningar och visade hur man känner efter en delning. Mitt slutresultat verkar vara yttepyttelite mer än efter Wilfred, ca 2 fingersbredder över naveln och en under. Det som är skillnaden nu är nog precis i navelhöjd, där är det lite bredare än förut. Det är inget som medför någon som helst funktionsnedsättning för mig.

Amning och hormoner

Nu är det nog sista sucken för dag-amningen. Bara för några veckor sedan ammade han ändå någon eller några gånger per dag, men nu de senaste gångerna vi har testat har han bara bitits och sedan inte alls varit intresserad. På natten ammar han fortfarande två gånger. Jag måste snart vänja mig av med att bara ha amningslinnen och uppknäppningsbara/uppdragbara tröjor över och kan återgå till vanlig bh och hela garderoben. Känns både kul och lite ledsamt. Jag har verkligen haft oförskämt lite amningsstrul alla gångerna och det har verkligen varit mysigt.

Bäckenet

Jag vågade mig på att springa intervaller då vi var på Gotland, och då hade jag känningar i ena bäckenleden första två intervallerna. Sen försvann det, och det straffade sig heller inget efteråt. Hurra!

Handlederna

Efter en veckas intensiv högläsning (Tack regnig vecka på Gotland) så har vi läst igenom fem böcker, varav en var första Harry Potter-boken. Det har varit såååå mysigt, men mina handleder och tummar tackar ej. Det ser inte ut som att den kommande veckan kommer bli sådär mycket bättre, så… ja…

Jobb

Nu är Joseph hemma och jag kan allt mer lämna över alla barnen till honom och sticka iväg stunder och få lite jobbat. Och även om det är semestertider och vi är allra mest lediga, så finns det vissa saker som jag bara inte kan lämna ogjorda. Framförallt förberedelser inför uppstarten av jobbet i augusti. Inom två veckor borde jag ha fått löst det så att det kommer finnas bokningsbara tider att hitta vid “boka tid”-fliken här på bloggen.

Trötthet

Semester och vi föräldrar tar sovmorgon varannan dag. Sovmorgon till åtta, Waldo kan ju gärna ta morgon innan sex och storgrabbarna är ju också redo för typ förmiddagsmellis då. Men ju mer vi får sova, desto tröttare blir vi. Sådär semestersega, liksom. Ändå rätt najs.

Hur mår du?

Gravid, ogravid, vill bli gravid? Berätta!

Läs mer på Bakingbabies

Previous

Next

10 Comments

 • Jag fick mitt tredje barn för ca 2,5 vecka sedan.? Storasyskonen är 2 resp 5 år. Första tiden efter lillasysters födelse var jag bara sååå lättad. Jag var inte gravid längre! Förlossningen gick bra! Bebisen mår bra. Syskonen är glada. Nu börjar jag också känna mig glad över vår nya lilla älskling, samtidigt som min egen kropp gör sig mer påmind. Ont i bäckenet, svanskotan, och stygnen i mellangården gör sig plötsligt påminda (håller kanske på att lossna?). Svag i magen.

  Men kan äntligen promenera!

  PS. Detta är definitivt mitt sista barn!

  • Jag födde mitt andra barn för en vecka sen. Tycker också att stygnen i mellangården känns mer nu, inte smärtsamma men lite skavande/kliande. Tänker att det är kroppen som läker?
   Efter första förlossningen gick stygnen upp och jag hade fruktansvärt ont (låg och skrek i sängen på kvällen, det var värre än att föda barn typ…) och det som jag känner nu är definitivt inte den känslan.

  • Grattis! Det är ju så knasigt det här med första postpartumtiden, det är så omvälvande och evighetslång tid, men samtidigt exakt ingen tid i läkningen. Hang in there! Berätta gärna hur det går för dig med tiden också.

 • Är gravid i v 37 med första barnet och är så glad för att din blogg finns, tack! Fysiskt har jag mått väldigt bra under hela graviditeten och kan fortfarande cykla och gå på gymmet även om träningen såklart blir väldigt anpassad. Nu börjar det bli mer och mer fokus på förlossningen och tankar kring hur tiden efter kommer bli.

 • Kul med dessa uppdateringar! Men blir deppig av att läsa om dina handleder, har haft hemska besvär med domningar och smärta under denna graviditet och även om jag förstått att det inte kommer gå över direkt efter förlossningen (extremt gravid just nu) så måste jag hoppas på lite snabbare än 9 månader för att inte bryta ihop. Jaja perfekt gravidsommar i alla fall när både sol och värme saknas 🙂

  • Åh, ändå kul med graviditet! Tycker faktiskt att händerna inte blivit så himla illa efter semesterveckorna hittills. Men min greppstyrka är urusel, att ro och att sopa med kvast är skitjobbigt!

 • Jättekul att läsa om dina uppdateringar 🙂
  Tips om bokläsning: en läsplatta! Alltså en sån med svartvit skärm för e-böcker. Jag har en från Pocketbook med inbyggd belysning. Funkar bra när man vill läsa i samma rum som sovande barn och den väger alltså så mycket mindre än en tjock inbunden bok, så mycket skönare att hålla i för handlederna kan jag tänka mig.
  Nu är jag en vecka postpartum med barn nr 2, tyvärr exakt samma bristning som förra gången (grad 2). Tyckte min bäckenbotten aldrig blev riktigt bra efter första förlossningen (och stygnen gick upp) så kanske kanske kan det bli bättre denna gång? Tycker att min mellangård är ungefär dubbelt så lång nu som innan denna andra förlossning. Hoppas i alla fall på det och har en bra plan för min rehab. 🙂

  • Grattis! Det händer faktiskt ibland, att man blir bättre sydd och läkningen blir bättre, så att det liksom kan kännas att andra förlossningen ställer saker till rätta. Det är häftigt när det händer, hoppas det är så för dig! Vi har en välanvänd läsplatta när det kommer till vuxenböcker (men nu läser vi ju kanske inte sådär jättemassa vuxenböcker just den här sommaren), men den har verkligen inte funkat bra till barnböcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *