Känselbortfall efter kejsarsnitt

Känselbortfall efter kejsarsnitt

Min resa med tillbakagången av känseln på magen efter kejsarsnittet

I juli, två månader efter kejsarsnittet, tog vi det här kortet. Jag ritade linjen där jag inte hade någon känsel efter kejsarsnittet. Det hade minskat drastiskt från hur det var precis i början, då var det ett stort område dryga decimtern över snittet som inte hade någon känsel.
image

Sedan blev det ytterligare bättre till tremånadersdagen.
image

Mellan den tredje och fjärde månaden gick jag ner nästan alla mina gravidkilon och magen drog ihop sig rejält. Nu insåg jag att känseln efter snittet hade två olika aspekter, dels ett känselbortfall (bläcklinjen) och dels ett område där jag hade känsel, men smärta vid beröring (orange markering).
image

Idag, fem månader och några dagar efter snittet, har jag vad jag kan känna, full känsel på magen. Däremot har jag fortfarande ett område som smärtar vid lätt beröring. Att stryka lätt med fingarna över det området är sjukt obehagligt och gör ont (så kallad taktil allodyni). Det verkar ju gå åt rätt håll med allt vad gäller läkningen, så jag antar att detta också kommer ordna sig med tiden.
image

Läs mer om kejsarsnitt:

11 råd för dig som ska kejsarsnittas

Gördel efter kejsarsnitt och förlossning

Självbehandla fastvuxet kejsarsnittsärr

Kejsarsnittsärr som gör ont

Comments (2)

Knasigt: jag skulle också säga att jag har känsel i hela området men att jag istället saknar smärtkänsel några cm ovanför snittet. Tvärtom men ändå liknande.

[…] att dokumentera saker som hör ihop med graviditeterna och barnen. Magkort, kejsarsnittsläkning, nervbortfall. Barnens vikter och längder och allt […]

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.