14-20 oktober 2016

Vad jag gjorde innan barnen?

Sorry om det blev lite skralt bloggande här igår. Joseph är på sova-borta-kurs, jag var värd för ”bäckenbottennätverket” igår och jobbade över två timmar. Lina, en vän till familjen, ställde upp och hämtade barnen på förskolan. När jag kom hem blev det eftermiddags-kvällsrejs, och sen fick jag tillfälle att i lugn och ro sitta och dricka te med Lina.

Tänk, innan barnen var det ALLTID så. Att jag med jämna mellanrum hängde med en vän, drack te/kaffe/fikade och bara pratade. Eller min största favorit – ta långa promenader och prata. Så många timmars skillnad det är nu, vad gäller samtal.

”Vad gjorde jag med all tid innan barnen?”

Jag pratade. Och lyssnade, naturligtvis. Konverserade är väl mer rätt.

Samtalen förr: Timmar av prat, fram och tillbaka, högt och lågt.

Samtalen nu: NEJ, du får inte kasta dinosaurierna i toaletten!

Förr läste jag

wpid-DSC00900.jpg
Några av böckerna jag plöjde när jag var gravidledig innan Wollmar föddes

Av naturliga skäls skrev jag de flesta bok-inläggen innan barnen föddes, coh då hade jag lite annan nivå på bloggandet. Men om någon är intresserad finns många inlägg från back in the days…

Novembers boktips!

Les Miserables

Även tystnaden har ett slut

Fallet

Ljus i augusti

Mörkrets hjärta

Röda Rummet

Anna Karenina

Mor gifter sig

Okänd soldat

Gösta Berlings saga

Möss och människor

En bra lördag!

Idag myser vi runt i pyjamasar, bygger med lego, gosar och brottas i sängar och äter pannkakor till lunch och rester till middag. 

Vi har ätit pannkakor med blåbärssylt. Men hur är det ens rimligt att blåbären lyckas pricka just de vita ränderna? Båda barnen hade randiga tröjor med samma resultat. 

Huuur går det till?

Ostprojektet

För ett par veckor sedan hade vi småland som tema för veckans matsedel. Efter att ha gjort ostkakan hade vi liksom ganska mycket ostlöpe kvar i kylskåpet och då började jag att fundera på vad som kunde göras av detta. Detta har resulterat i ostprojektet!

Den första tanken var att göra en färskost. Detta med bakgrund av att vi lämnats med drömska tankar av karamelliserade fikon med färskost efter vår Italienresa. Så det blev det. Ganska lätt att göra men ändå ganska mycket löpe kvar. Så tankarna fortsatte och ostefterforskningen lika så. Hur svårt kan det vara att göra en egen hårdost? Hmm…

Kanske inte så himla svårt tänkte jag i alla fall och just nu har vi en 1 veckas gammal ost och än så länge klarat sig från mögel och luktar i överigt inte så konstigt. Hur den smakar eller vilken konsistens den har jag har absolut ingen aning om, men någonstans tycker jag att det är skitkul och hur spännande som helst!

En 500 g guldklimp eller matförgiftning?

Men, det är fortfarande mycket ostlöpe kvar i kylen. Så följande två saker ska göras.

  1. En till färskost (åt minstånde)
  2. Börja göra en ny hårdost som ska få lagra till julfirandet (matgiftning till hela tjocka släkten?)
  3. Göra ricotta av vasslen

Recept kommer allt eftersom jag vet att det är ätligt…

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *